Ga naar de inhoud

HOE GAAT ZO'N FOTOSHOOT
Nadat je je hebt aangemeld (via het aanmeldingsformulier) voor een foto shoot neem ik zo snel mogelijk contact met je op om kennis te maken.
Ik vind het belangrijk om te weten wat jij graag wilt en wat jouw wensen zijn
Mijn gewoonte is om van te voren te overleggen wat we gaan doen en op welke locatie(s) we de foto's gaan maken. Ik zal je o.a. de vragen of je naar voorbeeld foto's hebt gekeken in b.v. bladen of op internet en wat je zoal mooi vindt.

Verder zal ik vragen wat je precies wilt en wat je beslist niet wilt. Dit geldt met name bij artistiek naakt en/of erotische fotografie. Ook spreken we af waar en wanneer de shoot plaats zal vinden.

Het vertrouwen van het model in de fotograaf vind ik heel belangrijk. Daarom hoeven we niet direct een afspraak voor een shoot te maken. Wil je eerst een keer langs komen om kennis te maken, dan is dat geen enkel probleem. Wil je dat daar iemand bij is, bijvoorbeeld je vriend, vriendin dan mag dat uiteraard ook.


BIJ EEN TFP SHOOT

Omdat ik altijd met een TFP contract werk, nemen we dat ook voor de shoot nog even door zodat alles duidelijk is.
Ook dien je voorafgaand aan de foto shoot een ID bewijs te overleggen voor verificatie van je identiteit en leeftijd. Zonder ID geen foto shoot!

TFP CONTRACT
Het contract bij een Time For Picture shoot is een belangrijk onderdeel en wordt vaak vergeten. Een TFP-shoot houdt in dat iedereen meewerkt aan de foto shoot, en dat Iedereen het eindresultaat mag gebruiken. Maak hierover dus goede afspraken.


MINDERJARIG

Voor het ondertekenen van het modelcontract is de voorwaarde dat je 18+ jaar bent, anders is het niet mogelijk een naakt shoot te plannen.

IEMAND MEE NEMEN?
Je mag zeker iemand meenemen op de voorbespreking. Brengt iemand je weg voor de shoot, dan kan hij of zij niet aanwezig zijn tijdens de sessie in de studio. Dit is puur werkethiek gerelateerd, en om te  voorkomen dat er mogelijke afleiding ontstaat voor jou en mij: we moeten een verbinding creëren - fotograaf en model - en als er andere mensen op de set zijn, zou dat worden verstoord.
Wilt de persoon op je wachten dan kan dat in een aangrenzende ruimte, Koffie, thee en frisdrank is aanwezig. Ook is er een gasten internet connectie, dus neem een iPad of tablet mee om de tijd te vullen.

OP DE DAG VAN DE FOTOSHOOT ZELF
Mogelijk ben je zenuwachtig. Bedenk dat dat heel normaal is, zeker als je nog nooit hebt geposeerd. Op de afgesproken dag kom je naar mijn huis of op de afgesproken locatie, waar we aan de slag gaan. In het algemeen duurt een shoot 2 à 3 uur, een en ander afhankelijk van jou of mijn wensen.

Zorg dat je op tijd komt. Niets is vervelender dan bezweet en te laat binnen komen op je afspraak. Gedurende de hele sessie zullen we achtergrondmuziek spelen: muziek is erg belangrijk voor mij en is fundamenteel in het creatieve proces. Het is goed om je eerst te laten wennen aan het poseren in de studio. We starten met enkele eenvoudige poses, maar bedenk dat vaak de gekste poses de leukste resultaten geven. Ik zal foto's maken terwijl je me vertelt over je leven, vreugde en verdriet; en ik zal veel foto’s maken met de bedoeling om al je emoties vast te leggen.

Tussendoor bekijken we wat resultaten, zodat je alvast een idee hebt van hoe de uiteindelijke foto’s zullen zijn. Tijdens de fotoshoot krijg je uiteraard de gelegenheid om wat te drinken en/of om te rusten.

AUTEURSRECHTEN
De foto's van de shoot zijn standaard auteursrechtelijk beschermd en zijn eigendom van de fotograaf. De door mij geselecteerde foto’s mag je gebruiken op al je sociaal media, je website of je model portfolio, en naamsvermelding van de fotograaf is verplicht. Zonder voorafgaande toestemming is het verboden de foto's te gebruiken voor commerciële publicatie.

WAT KRIJG JE
Binnen enkele dagen na de sessie, in ieder geval binnen een paar weken stuur ik je een overzicht van de door mij geselecteerde foto’s. Deze selectie stuur ik je in een overzicht print in PDF waarop de foto’s al met een basis retoucheren en uitsnede zijn gemaakt. De selectie bevat kleurenafbeeldingen als zowel zwart-wit afbeeldingen. Van deze selectie kun je dan het aantal afgesproken foto’s volgens het TFP-contract uitkiezen, deze worden dan verder behandeld en ontvang je deze dan digitaal (300 PDI) via een download server (WeTransfer).
* Bij betaalde shoots zal er geen logo op de foto worden geplaatst.

Foto’s selecteren: 

1. Bekijk eerst alle foto’s voordat je foto’s gaat selecteren. Door eerst alle foto’s op uw gemak door te kijken, weet je uit welke foto’s je kunt kiezen. Dit maakt het makkelijker om de beste foto te selecteren.

2. Verzamel jouw favoriete foto’s. noteer de nummers van die foto's. Zo maakt je de selectie al kleiner en houdt je alleen nog de foto’s over die u mooi vindt.

3. Volg uw gevoel! Volg vooral je gevoel bij de selectie van de foto’s. Dus kies alleen foto’s waar je echt blij mee bent!

MEER FOTO’S
Voor het bijbestellen van extra foto's worden kosten voor bewerking gerekend, deze zijn € 10.00 per foto.

ANNULEREN
Als je een geplande shoot niet kunt bijwonen en mij meer dan 48 uur van tevoren op de hoogte stelt, zullen er geen kosten in rekening worden gebracht. Bij annulering korter dan 48 uur van tevoren, of bij geen annulering wordt een bedrag van € 90, - in rekening gebracht.

POSES VOORBEREIDEN
Om verschillende poses te leren neerzetten de volgende tip: kijk een op internet, of pak eens een paar tijdschriften en probeer een aantal poses na te doen voor de spiegel. Bestudeer een en ander en probeer een aantal van die poses te onthouden. Het zal je opvallen dat de meest natuurlijke houdingen het best tot zijn recht komen, dit omdat het een ontspannen beeld geeft.

UITERLIJKE VERZORGING
• Zorg ervoor dat je nagels er verzorgd uitzien. Dit geldt ook voor je teennagels.
• Voor de meeste vrouwen is het vanzelfsprekend, maar zorg dat je lichaamshaar goed verzorgd is.
• Je bent zelf verantwoordelijk voor je make-up. Zorg dat je deze alvast aanbrengt voordat je naar de fotoshoot toekomt.
• Zorg er ook voor dat je altijd je make-up bij je hebt. Dan ben je tijdens de fotoshoot nog in de gelegenheid deze bij te werken als dat nodig mocht zijn.
• Neem van tevoren de tijd om je make-up goed aan te brengen. Zorg ervoor dat je alle plekjes en vlekjes in je gezicht netjes hebt weggewerkt met foundation of rouge, op deze manier hoeft het maar één keer te gebeuren in plaats van op alle foto's achteraf. Dit kost ontzettend veel tijd in de nabewerking.

ENKELE TIPS:
• Scheer/onthaar de delen van je lichaam die eventueel centraal staan op de foto's die jij in gedachten hebt (bijvoorbeeld oksels, benen, bikinilijn). Bij voorkeur niet waxen of harsen
• 2 dagen voor de fotoshoot, dit geeft rode vlekjes. Eventueel wenkbrauwen epileren als je dit mooi vindt.
• Draag op de dag van de fotoshoot geen strak zittende kleding (sokken, beha, slip/string of strakke broek), zeker niet bij bedekt naakt of naakt foto's. Dit laat rode strepen achter en dat staat lelijk op de foto. Trek dan bijvoorbeeld een joggingbroek en T-shirt aan.
• Ga nooit zonnen op enkele dagen voor de fotoshoot want een rode huid ziet er nooit goed uit op een foto. Na het zonnen moet je ook opletten dat je geen strepen krijgt want deze strepen zijn erg zichtbaar op de foto’s. Gebruik zelf nooit een zelfbruiner en ga enkele dagen voor de fotoshoot niet onder de zonnebank want dit zorgt voor een te droge huid.
• Heb je afgesproken om op locatie foto's te maken, gebruik dan beter geen parfum, dit trekt vliegen, wespen en/of muggen aan.
• Denk ook aan verschillende kousen, schoenen, laarzen, tassen, etc.
• Ook is het aan te raden om eigen accessoires mee te brengen, zoals kettinkjes, ringen, oorbellen, een hoedje, muts, pet, haarband of klemmen, brilletjes, zonnebrillen, riemen, paraplu, etc.
• Neem je make-up mee. In ieder geval foundation, lippenstift (lipgloss), mascara, oogschaduw en eventueel bodylotion.
• Het ideale model heeft een beetje lef, enthousiasme en veel inzet. Want, als model communiceer je via je houding van je lichaam en de expressies van je gezicht. Het ene moment het lieve onschuldige meisje, het andere moment een femme fatale of een “nasty” bitch.
• Zwangerschapsfoto’s kun je het beste laten maken als je ongeveer 7 à 8 maanden zwanger bent EN Probeer geruime tijd voor de zwangerschaps-shoot geen strakke kleding te dragen. Dit i.v.m. striemen.

ER PLEZIER IN HEBBEN
Geniet van de voorbereidingen voor de shoot, geniet van de shoot zelf, geniet achteraf, en geniet van de foto’s die later jouw kant op komen! Een fotoshoot moet vooral leuk en ontspannen zijn, dan zullen we mooie spontane momenten kunnen vastleggen.

Translate »
error: Content is protected !!